تبيين جهاد امام حسين (ع) عامل حفظ ارزش هاي دين و ترويج شريعت است / فلسفه حرکت وقيام امام حسين
پیغام خطا
Deprecated function : The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls در _menu_load_objects() (خط 579 از /home/mastersw/public_html/includes/menu.inc ).
دسته بندی توضیحات تاسيس و تشکيل حکومت در جامعه اسلامي و ارايه الگوي مديريت بحران از جمله اصلي ترين اهداف واقعه عاشورا است.
تبيين و تشريح جنبه هاي ناگفته حرکت سياسي الهي سيدالشهدا» (ع) لازمه مديريت اسلامي است از اين رو بايد جنبه هاي ناگفته حرکت و قيام امام حسين (ع) بازخواني و تشريح شود تا زمينه تقويت پايه هاي نظام، رضايت مردم و عزت مداري مسلمانان فراهم شود. شبستان در گفت و گو با اعضاي هيئت علمي موسسه آموزشي پژوهشي امام خميني (ره) به بررسي ناگفته هاي قيام سالار شهيدان پرداخته تا مديران و مسئولان نظام بتوانند به انطباق هر چه بيشتر انقلاب امام خميني با حماسه حسيني بپردازند.
حجت الاسلام جواد سليماني، عضو هيئت علمي موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) به تشريح جنبه هاي ناگفته حرکت سياسي الهي امام حسين (ع) پرداخت و تاسيس و تشکيل حکومت در جامعه اسلامي را از جمله اصلي ترين اهداف واقعه عاشورا دانست و گفت: برخي گمان مي کنند که اسلام به دنبال تاسيس و تشکيل حکومت نيست اما آنچه که از تاريخ، آيات و روايات برمي آيد نشان دهنده تلاش پيامبر (ص) و ساير ائمه (ع) نسبت به تشکيل و استقرار حکومت، ديني در جامعه است.
وي حرکت سيدالشهدا» (ع) از مدينه به سمت عراق را هم سو با تاسيس حکومت ديني عنوان کرد و افزود: حضرت پس از رد بيعت با يزيد به سمت مکه عزيمت کردند و در آنجا مستقر شدند و تا زماني که نامه هاي اهالي کوفه به دست ايشان نرسيده بود قصد حرکت به سمت عراق را نداشتند عزيمت حضرت به عراق در پاسخ به خواسته هاي مردم و نشان دهنده حکومتي برخاسته از راي مردم است اما اين راي و مقبوليت مردم در هر زمان و موقعيت مشروعيت نظام را تعيين نمي کند.
حجت الاسلام سليماني تاسيس حکومت ديني در جامعه را از مصاديق فلسفه حرکت امام حسين (ع) عنوان کرد و گفت: در هيچ متن تاريخي بيان نشده است که حضرت به اين دليل به سمت کوفه عزيمت کردند که تنها مردم خواستار حاکميت ايشان بر اين شهر بودند همچنين زماني که اهالي کوفه از راي خود بازگشتند حضرت همچنان به مسير خود ادامه دادند چون هدف و فلسفه ايشان از حرکت استقرار حکومت ديني بود. اين امر نشان دهنده اين است که حضرت براي راي مردم احترام قايل است و حاضر است به خاطر آن سختي و مشقت راه را تحمل کند اما همه چيز را منوط به راي مردم نمي دانستند.
عضو هيئت علمي موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) به تبيين معيار مشروعيت نظام از منظر سيدالشهدا» (ع) پرداخت و تاکيد کرد: در نظام دموکراسي راي اکثريت مردم است که مشروعيت حکومت و نظام را تعيين مي کند و طبق معيارهاي دموکراسي تنها حکومتي مشروع است که برخاسته از راي اکثريت مردم باشد در حاليکه معيار مشروعيت نظام از منظور سيدالشهدا» (ع) براين اصل منطبق نيست چرا که اگر حرکت حضرت بر مبناي اين انديشه بود بايد زماني که اکثريت اهالي کوفه از راي خود بازگشتند حضرت نيز از ادامه سفر منصرف مي شدند.
نويسنده کتاب امام حسين (ع) و جاهليت نو به حضور جريان هاي دموکراسي در صدر اسلام اشاره کرد و اظهار داشت: فلسفه حرکت امام حسين (ع) از مدينه به عراق نشان دهنده حضور جريان هاي دموکراسي در صدر اسلام و در جريان هاي سياسي، اجتماعي و مکتب اهل بيت (ع) بود اما اين جريان به معناي مشروعيت حکومت مبتني بر راي اکثريت مردم نبود بلکه به معناي احترام گذاشتن به راي مردم در محدوده تامين منافع جامعه بشري در دو بعد دنيوي و اخروي است.
حجت الاسلام دکتر ابوالفضل ساجدي يکي ديگر از اعضاي هيئت علمي موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) معتقد است که جامعه امروز نيازمند استفاده از درس ها و عبرت هاي عاشورا براي درک چگونگي مديريت بحران است. حجت الاسلام دکتر ساجدي گفت: دولت اسلامي به دليل رويارويي با افکار و گرايش هاي مختلف و به ويژه منافع گسترده قدرت هاي بزرگ جهاني به طور حتم در شرايط بحراني فراواني قرار مي گيرد و جامعه ما به دليل حرکت نويي که در جهان آغاز کرده و همواره با چالش هاي دروني و بيروني مواجه بوده است بايد بيش از پيش به اين مهم توجه داشته باشند که عامل مقابله با بحران ها الگوبرداري از درس ها و عبرت هاي عاشورا است.
وي توکل و اعتماد به نفس امام حسين (ع) را عامل موفقيت ايشان در مديريت بحران عنوان کرد و اظهار داشت: مسئله توکل و اعتماد مسئولان به خدا در اهداف آنها زمينه مواجهه خردمندان با بحران توسط آنها را فراهم مي کند وجود روحيه اي مستحکم و گره خورده با ذات الهي هرگز چنين معضلي را ايجاد نمي کند و امام حسين (ع) در اين زمينه بهترين الگو براي دولتمردان جامعه اسلامي هستند.
عضو مرکز مشاوره حوزه علميه قم از اکتفا به ابزار و امکانات موجود به عنوان يکي ديگر از جنبه هاي ناگفته حرکت سياسي الهي به امام حسين (ع) که لازمه مديريت اسلامي است، ياد کرد و گفت: امام حسين (ع) در نظام مديريتي خويش به حداقل امکانات اکتفا مي کردند و کمبود امکانات ايشان را از مسير بازنمي داشت اين در حالي است که در شرايط کنوني برخي مديران به جاي تکيه بر تلاش و توکل به ابزار و امکانات اطرافشان اتکا دارند از اين رو براي استفاده از مديريت حضرت در شرايط گوناگون وظيفه مديران جامعه اسلامي است که بدون وابستگي به ابزارهاي بيروني براي رسيدن به اهداف نظام با تلاش و اطمينان بر خدا گام بردارند.
پيامبر (ص) در حجه الوداع به امت اسلامي فرمود که من وديعه اي گرانبها در نزد شما به امانت مي گذارم قرآن و عترت. مادامي که به آن دو تمسک جوييد، گمراه نمي شويد که منظور حضرت از تمسک تنها پيروي کردن نيست يعني بايد علي رغم فشارهاي دنيا به آنها وفادار باشيم از اين رو در دنياي معاصر نيز مادامي که به قرآن و ولايت تمسک جوييم، هرگز گمراه نمي شويم چرا که ولايت در زمان حاضر مصاديق قرآن را تبيين مي کند.
امروز نيز جامعه اسلامي با الهام از واقعه عاشورا بايد به سمت کسب عزت اسلامي گام بردارد و با توجه به اينکه دشمنان در پي ايجاد خدشه بر اين جنبه نظام اسلامي هستند بايد تصميم گيري هاي مديران و سران جامعه اسلامي با توجه به عزت مداري مسلمانان انجام شود و نبايد براي به دست آوردن هر منفعتي به هر قيمتي گام برداشت.