خبرگزاري فارس: دانشيار موسسه آموزش و پژوهشي امام خميني(ره) گفت: دعاي عرفه سرشار از پيامهاي ارزشمندي است كه بايد در جامعه منتشر شود.
حجتالاسلام ابوالفضل ساجدي امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به فرا رسيدن روز عرفه اظهار داشت: دعاي عرفه يكي از ادعيه بسيار مهم و اساسي است در مكه مكرمه نيز مراجعه به دعا و پيام آن سبب تغيير نگاههاي مسلمانان غير شيعه به تشيع شده است.
وي با اشاره به آنچه در دنيا عليه شيعه تبليغ ميشود، ادامه داد: يكي از شخصيتهاي سعودي از باب جستجوي حقيقت، دعاي عرفه را ميبيند و ميگويد ما خطاي بزرگي را مرتكب ميشديم، امام حسين(ع) كه اين دعا را قرائت كرده و شيعه كه اين دعا را ميخواند اين برچسبها شايسته او نيست.
دانشيار موسسه آموزش و پژوهشي امام خميني(ره) ابراز داشت: حقيقتا دعاي عرفه از جمله دعاهايي است كه نگاه غير شيعه را خوشبين ميكند، كساني كه درصدد معرفي شيعه هستند ميتوانند اين دعا را به زبانهاي مختلف ترجمه كنند.
وي تصريح كرد: امام حسين(ع) كسي كه رهبر و امام شهداي كربلا و پرچمدار مبارزه با كفر و طاغوت است، همان امامي است كه وقتي با خدا خلوت ميكند به چه جايگاه بلندي ميرسد و چه مضامين عاليهاي در دعاي او مشاهده ميشود.
حجتالاسلام ساجدي عنوان كرد: پيام اين دعا بازنگري اساسي به نوع جهان است و دعا فقط براي روز عرفه نيست بلكه بايد روي آن تامل كرد، هرچه بيشتر مورد تامل و تعمق باشد ميتواند انسانها را منقلب كند و سمت و سوي واقعي حركت الهي را نشان دهد.
وي با بيان اينكه چشمه جوشان معنويت دعا است، افزود: انسان بالفطره تمايل به برقراري ارتباط با خالق خود را دارد و هر راهي را براي برآوردن اين نياز روحي دنبال ميكند و وقتي سراغ ادعيه ميرود و بر روي آن تامل ميكند مسير واقعي را مييابد.
دانشيار موسسه آموزش و پژوهشي امام خميني(ره) يادآور شد: اگر جامعه ما ميخواهد در مسير اسلام حركت كند رسانهها بايد پيامهاي اين دعا را منتشر كنند و اين عطر را محدود به مقطع خاصي نكنند.
وي همچنين اضافه كرد: گفتوگو در فيلم و سريالها بهگونهاي نباشد كه نگاه به دنيا استقلالي و مورد توجه باشد و آنقدر به آن توجه شود كه آخرت را فراموش كنند.
حجتالاسلام ساجدي تصريح كرد: بايد در نوع فرهنگسازي در كشور تجديد نظر كنيم، رسانه نبايد چيزي را در كشور تبليغ كند كه نگاه جوان نگاه استقلالي باشد و گرايشهاي مادي در او تقويت شود. ما در طول سال كمتر به اين امر توجه داشته و به نگاه واسطهاي توجه نداريم.
دانشيار موسسه آموزش و پژوهشي امام خميني(ره) خاطرنشان كرد: فرهنگ ديني فرهنگي است كه فرد بايد جهان را نعمت و امانت الهي تلقي كند.
وي با بيان اينكه فرهنگ اسلام تقويت نگاه امانتي است، اذعان داشت: پيام دعا اين گونه است كه اين نگاه را ادامه دهيم.
حجتالاسلام ساجدي يادآور شد: ما در جهاني هستيم كه از بخشهاي متعددي اين گونه نگاهها را تضعيف ميكنند، بايد فرهنگ پيام گرفته و در جامعه گسترش داده شود و اين كار نياز به بسيج ويژه رسانهاي و تبليغاتي دارد. ما در برابر امواج گسترده رسانههاي خارجي كه متوجه ما هستند و اين گونه نگاهها را از ما ميگيرند، نيازمند به ساختن چنين فرهنگي از پيام دعا هستيم.
دانشيار موسسه آموزش و پژوهشي امام خميني(ره)گفت: اگر قرار باشد در برابر امواج بيروني و دروني كه جامعه را از ارزشها دور ميكند كاري انجام دهيم، بايد گفت كه پيام دعا نياز به برجسته شدن دارد.
وي گفت: پيام دعا تقويت روحيه خشوع در عين برخورداري از امكانات مادي است، آحاد مردم كه در ساختن جامعه نقش دارند در كنار رشد علمي و خدمات، خشوع را افزايش دهند و كبر نداشته باشند.
حجتالاسلام ساجدي اظهار داشت: ما جز با برخورداري از اين صفات نميتوانيم به اهداف اسلامي نزديك شويم، بايد نگاه به امكانات و جهان، حسيني بوده و اين بسيار ميتواند در تحول ما تاثيرگذار باشد.
انتهاي پيام/ي10/ب